Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapuśniak 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki kapuśniak z dodatkiem koncentratu pomidorowego.

Kapuśniak 6 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuśniak 6

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 6
Marchew pokroić w plasterki, ziemniaki obrać i pokroić kostkę. Boczek i porcję rosołową zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Kapustę poszatkować, odstawić. Cebulę obrać i opalić nad palnikiem, dodać do wywaru. Umyć koperek, dymkę, pietruszkę i dodać do zupy. Gdy boczek zmięknie dodać do niego pokrojone warzywa oraz pokrojoną kapustę. Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw, wyjąć zioła. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kapuśniak 6
Kapustę poszatkować, pomidora pokroić w kostkę, a marchew w talarki.