Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kapuśniak 'Michałowski'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kapusty czerwonej na wywarze z warzyw z dodatkiem ziemniaków, szpinaku, sera twarogowego, śmietany i ..

Kapuśniak 'Michałowski'

Składniki:

Kapuśniak 'Michałowski'

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Michałowski'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować.

Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, odsączyć, zemleć, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zasmażyć, nie rumieniąc.

Połączyć z kapustą, ziemniakami i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Kapuśniak wyporcjować i włożyć pokrajany w kostkę twarożek.

Tagi:

sery szpinak ser