Sposób przygotowania:
Kapuśniak 'Michałowski'
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować.
Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, odsączyć, zemleć, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zasmażyć, nie rumieniąc.
Połączyć z kapustą, ziemniakami i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Kapuśniak wyporcjować i włożyć pokrajany w kostkę twarożek.
Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, odsączyć, zemleć, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, zasmażyć, nie rumieniąc.
Połączyć z kapustą, ziemniakami i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Kapuśniak wyporcjować i włożyć pokrajany w kostkę twarożek.