Sposób przygotowania:
Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną
Umyte mięso podgotowujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kaszy. Dokładamy poszatkowaną kiszoną kapustę, ziele angielskie i liśc laurowy, gotujemy. Słoninkę kroimy w kostkę, topimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, podsmażamy. Skwarkami z cebulą okraszamy zupę. Dodajemy kminek i gałkę. Gotujemy. Wyjmujemy mięso, obieramy od kości, drobno kroimy i dodajemy do kapuśniaku. Podajemy z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami.
![Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-podlaski-z-kasza-jeczmienna-160591.jpg)
![Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-podlaski-z-kasza-jeczmienna-160592.jpg)
![Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-podlaski-z-kasza-jeczmienna-160593.jpg)
![Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną Kapuśniak podlaski z kaszą jęczmienną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-podlaski-z-kasza-jeczmienna-160594.jpg)