Sposób przygotowania:
Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami
Kapustę przekroić, dobrze umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Cebule obrać i pokroić w piórka lub w kostkę, Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. W dużym rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebule, czosnek i marchew. Podsmażyć, co jakiś czas mieszając. Dorzucić poszatkowaną kapustę i smażyć dalej. Następnie zalać wodą (u mnie ok 2 l), dodać przyprawy i gotować pod przykryciem ok pół godziny. Kiełbasę obrać i pokroić np w paseczki, dorzucić do kapusty i gotować jeszcze ok 15 min. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Dodać do kapusty. Gotować jeszcze 10 min. Smacznego :)