lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kapuśniak z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetny i łatwy przepis na kapuśniak

Kapuśniak z boczkiem

Składniki:

Kapuśniak z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z boczkiem
Kapuste oczyść usuń zniszczone liście opłukaj,osusz,pokrój w paseczki.Włoszczyzne zetrzyj na tarce.cebule obierz i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej masło wrzuć pokrojoną cebulę i poszatkowaną kapustę oraz warzywa.Smaż aż kapusta zacznie puszczać sok i zmniejszy objetość. Na oddzielnej patelni przesmaż na oleju boczek,dodaj do warzyw wlej wywar dodaj listek laurowy dopraw solą i pieprzem i gotuj około 20 min. Zabiel zupe śmietaną z maką.