Sposób przygotowania:
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.
![Kapuśniak z dodatkiem cukinii Kapuśniak z dodatkiem cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-z-dodatkiem-cukinii-129367.jpg)
![Kapuśniak z dodatkiem cukinii Kapuśniak z dodatkiem cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-z-dodatkiem-cukinii-129368.jpg)
![Kapuśniak z dodatkiem cukinii Kapuśniak z dodatkiem cukinii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniak-z-dodatkiem-cukinii-129369.jpg)