motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuśniak z dodatkiem cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii
Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
Umyte mięso dajemy do garnka i gotujemy. Dodajemy pokrojoną kapustę, jarzyny oraz liście laurowe, ziela, pieprz
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
Ugotowane ziemniaki łączymy z ugotowaną kapustą i żeberkami

Tagi:

cukinia