wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapuśniak z karkówką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny kapuśniaczek!!!! Polecam!!!!

Kapuśniak z karkówką i koperkiem

Składniki:

Kapuśniak z karkówką i koperkiem

 

  • 250g kapusty kiszonej
  • 500g karkówki bez kości
  • 1 marchew
  • 2-3 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • ok 10 małych młodych ziemniaczków
  • kucharek smak Wiosny
  • pieprz
  • pół łyżeczki kminku
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie (kilka ziarenek)

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z karkówką i koperkiem
Kapustę kiszoną zagotować z wodąz dodatkeim przypraw: kucharka, pieprzu, liści laurowych, ziela angielskiego, kminku.



Mięso oczyścić, pokroić w kosteczkę, dodać do kapusty, gotować ok 30 minut.



W tym czasie obrane ziemniaki pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do zupy, gotować do miękkości ziemniaków.



Gotową zupę posypać koperkiem.

Tagi:

beza bezy