Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę po przepłukaniu w razie potrzeby w zimnej wodzie drobno kroimy.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą

Składniki:

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą

 

  • 2 porcje
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Cząber
  • Pieprz ziarnisty
  • 1 mała łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 mała łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 1 mała łyżeczka mąki
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 10-15 dag wędzonej kiełbasy (lub wędzonego mięsa)
  • 1 dl śmietany

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą
Posiekaną cebulę smażymy na oleju na szklisto, dodajemy rozdrobniony czosnek, posypujemy mąką i papryką, po czym dokładnie mieszamy. Następnie na wierzch kładziemy kapustę i dusimy razem przez 10 minut. Potem zalewamy wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, cząber oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę (mięso). Gotową potrawę zalewamy śmietaną.