Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapuśniak z pomidorami

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z kapusty zdjąć wierzchnie liscie, a następnie umyć ją i poszatkować. Cebulę oraz

Kapuśniak z pomidorami

Składniki:

Kapuśniak z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pomidorami
Z kapusty zdjąć wierzchnie liscie, a następnie umyć ją i poszatkować. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Pomidory obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne oraz zgnieść widelcem. W dość głębokim garnku rozgrzać olej i przesmażyć na nim czosnek, cebulę, pomidory i kapustę. Po 15 minutach wszystko zalać bulionem i gotować 20 minut na wolnym ogniu, doprawiając solą, pieprzem i papryką. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącego wywaru zupy i delikatnie wlać do garnka. Bazylię umyć i posiekać. Posypać nią zupę.

Tagi:

pomidory