Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Kapuśniak z wkładką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Taki kapuśniak to Wiejskie Jadło

Kapuśniak z wkładką

Składniki:

Kapuśniak z wkładką

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z wkładką
Cebule obrać i pokroić w kostkę, boczek też pokroić w kostkę. Boczek i cebulę podsmażyć na oleju dodać kapustę dusić 15min. Marchew pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , włożyć do rondla. wszystko zalać 1,5 litra wody. dodać liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela. Gotować ok 20 min. Dodać boczek z kapustą i pokrojoną na kawałki o dł.ok.6cm kiełbasę. Wszystko zagotować doprawić do smaku...

Tagi:

kielbasa