Sposób przygotowania:
Kapuśniak z wkładką mięsną
Ugotować wywar mięsny najlepiej dzień wcześniej. Mięso obrać i pokroić w dość grubą kostkę.
Na części wywaru ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę, gdy są miękkie wlać resztę wywaru i dodać pokrojoną kapustę kiszoną i mięso gotowane oraz jarzynkę, kminek i pieprz. Na patelni usmażyć na złoto boczek z kiełbasą i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia pozostawić do przegryzienia się smaków. Na koniec dodać majeranek i w razie potrzeby sól. Przed podaniem dodać natkę pietruszki. Podawać z chlebem lub bułką.
SMACZNEGO!
Na części wywaru ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę, gdy są miękkie wlać resztę wywaru i dodać pokrojoną kapustę kiszoną i mięso gotowane oraz jarzynkę, kminek i pieprz. Na patelni usmażyć na złoto boczek z kiełbasą i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia pozostawić do przegryzienia się smaków. Na koniec dodać majeranek i w razie potrzeby sól. Przed podaniem dodać natkę pietruszki. Podawać z chlebem lub bułką.
SMACZNEGO!
p.haju
Zosia62
luna
dusia30
reniferek
msewka
Henia
iwona3004
misia14
Dorcia
eli_555
góralka