misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kapuśniak z wkładką mięsną

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 21

Wspaniałe danie jednogarnkowe na chłodne dni :)

Kapuśniak z wkładką mięsną

Składniki:

Kapuśniak z wkładką mięsną

 

  • Kość na rosół ewentualnie mięso z kością na rosół
  • 200g boczku wędzonego
  • 200g kiełbasy, szynki
  • Ok. 1 kg kapusty kiszonej
  • 5-6 ziemniaków
  • Jarzynka
  • Kminek mielony
  • Pieprz mielony
  • Majeranek
  • Natka pietruszki
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z wkładką mięsną
Ugotować wywar mięsny najlepiej dzień wcześniej. Mięso obrać i pokroić w dość grubą kostkę.
Na części wywaru ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę, gdy są miękkie wlać resztę wywaru i dodać pokrojoną kapustę kiszoną i mięso gotowane oraz jarzynkę, kminek i pieprz. Na patelni usmażyć na złoto boczek z kiełbasą i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia pozostawić do przegryzienia się smaków. Na koniec dodać majeranek i w razie potrzeby sól. Przed podaniem dodać natkę pietruszki. Podawać z chlebem lub bułką.
SMACZNEGO!