Sposób przygotowania:
Kapuśniak z zacierkami
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb , zalać częścią wody, ugotować. Mięso umyć, zemleć, zalać pozostałą wodą, gotować. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko i koncentrat pomidorowy, zagnieść twarde ciasto, zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Migdały sparzyć, obrać ze skórki.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z mąką, lekko zrumienić, wymieszać z mięsem, kapustą, migdałami i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Migdały sparzyć, obrać ze skórki.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z mąką, lekko zrumienić, wymieszać z mięsem, kapustą, migdałami i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.