Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Kapuśniak z zacierkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty młodej z dodatkiem cielęciny, migdałami, pieczarkami, koncentratu pomidorowego, zacierkami.

Kapuśniak z zacierkami

Składniki:

Kapuśniak z zacierkami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z zacierkami
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb , zalać częścią wody, ugotować. Mięso umyć, zemleć, zalać pozostałą wodą, gotować. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko i koncentrat pomidorowy, zagnieść twarde ciasto, zetrzeć na tarce o dużych otworach, włożyć do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.

Migdały sparzyć, obrać ze skórki.

Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, połączyć z mąką, lekko zrumienić, wymieszać z mięsem, kapustą, migdałami i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.