Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapuśniak ze świeżej kapusty

  • 3
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę opłukać, pokroić w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć,

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Składniki:

Kapuśniak ze świeżej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak ze świeżej kapusty
Kapustę opłukać, pokroić w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć wodą obrać ze skórki. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki razem z pomidorami. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, pomidorami i jabłkami. Chwilę pogotować, dodać posiekaną zieleninę, pod koniec doprawić do smaku solą pieprzem i sokiem z cytryny.