Sposób przygotowania:
Kapuśniaki.
Ciasto: Na początku robimy rozczyn, a dokładniej 8 dag drożdży, 3 łyżki cukru i szklankę mąki należy rozmieszać z 1 szklanką mleka. Rozczyn powinien wyglądać jak gęsta śmietana. Odstawiamy go i czekamy aż urośnie. Kiedy rozczyn zwiększy objętość pozostałe składniki umieszczamy w misce i łączymy z rozczynem. Wyrobione ciasto odstawiamy ponownie żeby urosło. Kiedy całość urośnie bierzemy się do roboty:) Ciasto dzielimy na niewielkie kulki do których wkładamy farsz. Ja proponuję zrobić bardzo łatwy - z kiszonej kapusty. Farsz: Obgotowujemy kapustę i siekamy ją nożem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy pieczarki pokrojone w paseczki lub kostkę. Na koniec mieszamy je z odcedzoną kapustą i doprawiamy solą, pieprzem lub innymi przyprawami. W kulkach umieszczamy farsz i układamy na blasze. Bułeczki pieczemy ok. 40-45 min. w nagrzanym piekarniku.