Sposób przygotowania:
Kapusta biała z papryką, pomidorami i cukinią
Kapustę obrać z brzydkich wierzchnich liści.
Następnie poszatkować na niewielkie paski.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej dodać obraną pokrojoną cebule podsmażać do zeszklenia cebuli.
Do zeszklonej cebuli dodać kapustę,
Podsmażać przez kilka minut co jakiś czas mieszając , dodać umytą oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w nieduże paski paprykę czerwoną oraz opłukane i pokrojone w kostkę pomidory dusić około 10 minut podlewając rosołem.
Cukinie umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie pokroić w pól plastry, dodać do kapusty, dodać poszatkowany koperek oraz zioła prowansalskie.
Całość dusić pod przykryciem około 20 - 30 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Następnie poszatkować na niewielkie paski.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej dodać obraną pokrojoną cebule podsmażać do zeszklenia cebuli.
Do zeszklonej cebuli dodać kapustę,
Podsmażać przez kilka minut co jakiś czas mieszając , dodać umytą oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w nieduże paski paprykę czerwoną oraz opłukane i pokrojone w kostkę pomidory dusić około 10 minut podlewając rosołem.
Cukinie umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie pokroić w pól plastry, dodać do kapusty, dodać poszatkowany koperek oraz zioła prowansalskie.
Całość dusić pod przykryciem około 20 - 30 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
gusia1000