Sposób przygotowania:
Kapusta kiszona do obiadu
Kapustę kiszoną pokroić, można przepłukać, my lubimy kwaśną, dać do garnka, dodać przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i utartą marchew.
Osobno podsmażam na smalcu, pokrojony w kostkę boczek, dodaję go do garnka z kapustą.
Podlewam wodą, na wysokość kapusty. Gotuję jakieś 30 minut, (czas zależy od twardości kapusty)
Ziemniaki ścieram na tarce ( średnie oczka) i dodaje do kapusty, gotuję do miękkości.
Kapusta jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania.
Osobno podsmażam na smalcu, pokrojony w kostkę boczek, dodaję go do garnka z kapustą.
Podlewam wodą, na wysokość kapusty. Gotuję jakieś 30 minut, (czas zależy od twardości kapusty)
Ziemniaki ścieram na tarce ( średnie oczka) i dodaje do kapusty, gotuję do miękkości.
Kapusta jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję Bozenko, i polecam :)