zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 706]

Kapusta kiszona do obiadu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiamy taką kapustę, gotowała ja moja Babcia, moja Mama i teraz gotuję ją ja. Polecam, jest pyszna. Nie trzeba zagęszczać mąką, robi to starty na tarce ziemniak :)

Kapusta kiszona do obiadu Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kapusta kiszona do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona do obiadu
Kapustę kiszoną pokroić, można przepłukać, my lubimy kwaśną, dać do garnka, dodać przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i utartą marchew. 

Osobno podsmażam na smalcu, pokrojony w kostkę boczek, dodaję go do garnka z kapustą.

Podlewam wodą, na wysokość kapusty. Gotuję jakieś 30 minut, (czas zależy od twardości kapusty)

Ziemniaki ścieram na tarce ( średnie oczka) i dodaje do kapusty, gotuję do miękkości. 

Kapusta jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania.
Kapusta kiszona do obiadu
Kapustę kiszoną pokroić, można przepłukać, my lubimy kwaśną, dać do garnka,
Kapusta kiszona do obiadu
dodać przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i utartą marchew.
Kapusta kiszona do obiadu
do kapusty daję skórę z boczku, dodaje smaku
Kapusta kiszona do obiadu
Osobno podsmażam na smalcu, pokrojony w kostkę boczek, dodaję go do garnka z kapustą.
Kapusta kiszona do obiadu
Ziemniaki ścieram na tarce ( średnie oczka) i dodaje do kapusty, gotuję do miękkości.
Kapusta kiszona do obiadu
Nie trzeba zagęszczać mąką, robi to starty na tarce ziemniak