A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Kapusta parzybroda w/g Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

samodzielne danie,lub świetny dodatek do mięs

Kapusta parzybroda w/g Ani

Składniki:

Kapusta parzybroda w/g Ani

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta parzybroda w/g Ani
Kapustę kroimy w grube paski(ok.0,5 centymetra) lub kostkę,podlewamy szklanką wody i dusimy z przyprawami przez 20 minut.Obrane ziemniaki kroimy w kostkę,podobnie umyty pomidor,marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach,a natkę drobno siekamy-tak przygotowane warzywa dodajemy do kapusty wraz z cząbrem.W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody,dusimy do miękkości,doprawiamy do smaku.Potrawa powinna mieć lekko słodkawy smak.
Smacznego.

Tagi:

kapusta wg