Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej z dynią to smaczny dodatek do obiadu.

Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią
Jogurt wymieszać z musztardą, przyprawą curry, zmiażdżonym czosnkiem, szczyptą cukru, soli i pieprzu. Kapustę pekińską poszatkować. Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, a miąższ zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Liście bazylii umyć i drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z jogurtem, doprawić do smaku.
Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do surówki
Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią
Jabłko i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach