Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska z piekarnika
Obie kapusty oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać. Naciąć na krzyż od strony głąba. Główki włożyć do wrzącej wody. Posolić, dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Gotować ok. 10 minut. Masło roztopić na patelni, dodać mąkę, przesmażyć. Cały czas mieszając, wlewać zimne mleko. Gotować ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje. Co jakiś czas zamieszać. Szczypiorek opłukać, posiekać, dodać do sosu. Sos przyprawić do smaku musztardą, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Orzechy posiekać. Kapustę wyjąć z wody, osączyć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Polać białym sosem i posypać orzechami. Zapiekać 15 minut w temp. 180°C. Porcja-140 kalorii