Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta pekińska z rukolą i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka do zrobienia, zdrowa i bardzo smaczna

Kapusta pekińska z rukolą i bazylią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta pekińska z rukolą i bazylią

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 5-10 dag rukoli
  • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1-2 pomidory
  • 4-5 oliwek czarnych
  • 8-10 listków świeżej bazylii
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki oleju z pomidorami bazylią i czosnkiem
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól do smaku

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z rukolą i bazylią
Kapustę pekińską poszatkować, wsypać do miski, wymieszać z przyprawą curry. Kukurydzę osączyć z zalewy, połączyć z kapustą, dodać pokrojone pomidory, oliwki, posiekany szczypiorek, porwaną na kawałki rukolę, liście bazylii i posiekany szczypiorek. Skropić olejem z pomidorami, czosnkiem i bazylią, doprawić do smaku szczyptą soli, zamieszać.
Kapusta pekińska z rukolą i bazylią
Kapustę pekińską poszatkować i włożyć do miski
Kapusta pekińska z rukolą i bazylią
Dodać pozostałe składniki doprawić do smaku wymieszać