zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Kapusta pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna Kapusta pod pierzynką

Kapusta pod pierzynką

Składniki:

Kapusta pod pierzynką

 

  • 8 czubatych lyzek kapusty z grzybami
  • gotowe ciasto francuskie
  • jajko

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pod pierzynką
Do 4 kokilek nalozyc kapuste uduszona z grzybami. nie podgrzewac jej.Z ciasta francuskiego wyciac 4 okregi o srednicy wiekszej o 2-3cm niz srednica kokilek.Rant naczyn posmarowac jajkiem,nalozyc okrag z ciasta francuskiego i przykleic do brzegow naczynia.Ciasto takze posmarowac roztrzepanym jajkiem.Wstawic do piekarnika rozgrzanego do temp.210st. na 20min.