Sposób przygotowania:
Kapusta sałatkowa z salsą pomidorową
Liście kapusty delikatnie rozdzielić, sparzyć we wrzącej, osolonej wodzie. Po wystudzeniu z każdego liścia lekko ściąć grubsze części. Cebulę zeszklić na oliwie z czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Po wystudzeniu
połączyć z cielęciną, bułką tartą, jajkiem i suszonymi pomidorami. Dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Pod koniec do mięsa delikatnie dodać starty na tarce o grubych oczkach ser feta.
Przygotować salsę: wszystkie składniki
sosu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki.
Sparzone liście kapusty rozłożyć, na każdy nałożyć łyżką farsz, dokładnie zawinąć i ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować około godziny, aż liście będą miękkie. Ciepłą kapustę faszerowaną cielęciną z serem feta udekorować świeżymi ziołami i podawać z przygotowaną wcześniej salsą pomidorową.
połączyć z cielęciną, bułką tartą, jajkiem i suszonymi pomidorami. Dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Pod koniec do mięsa delikatnie dodać starty na tarce o grubych oczkach ser feta.
Przygotować salsę: wszystkie składniki
sosu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki.
Sparzone liście kapusty rozłożyć, na każdy nałożyć łyżką farsz, dokładnie zawinąć i ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować około godziny, aż liście będą miękkie. Ciepłą kapustę faszerowaną cielęciną z serem feta udekorować świeżymi ziołami i podawać z przygotowaną wcześniej salsą pomidorową.