Sposób przygotowania:
Kapusta z ciecierzycą i pieczarkami
Cieciorkę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Następnie wodę odlewamy i zalewamy nową osoloną wodą gotujemy 45 minut. Cebulę obieramy i siekamy, kapustę również kroimy w kostkę.
Cebulę szklimy na roztopionym maśle, dodajemy kapustę, liście laurowe, ziele angielskie zalewamy 1 szkl wody i doprawiamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości.
Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki i podsmażyć na oliwie posolić i dodać do kapusty.
Pomidora kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i kroimy na paseczki, dodajemy razem z ciecierzycą i pomidorami do kapusty.
Całość dusimy ok 15 minut. Doprawiamy pieprzem cytrynowym. Podajemy na ciepło.
Cebulę szklimy na roztopionym maśle, dodajemy kapustę, liście laurowe, ziele angielskie zalewamy 1 szkl wody i doprawiamy solą i pieprzem, dusimy do miękkości.
Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki i podsmażyć na oliwie posolić i dodać do kapusty.
Pomidora kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i kroimy na paseczki, dodajemy razem z ciecierzycą i pomidorami do kapusty.
Całość dusimy ok 15 minut. Doprawiamy pieprzem cytrynowym. Podajemy na ciepło.