Sposób przygotowania:
Kapusta z kminkiem
Kapustę dobrze wypłukać, ugotować w niej boczek tak ,żeby nie było za dużo w niej wody, tak jak na bigos z dodatkiem ziela ,listka , soli i kminku.Miękki boczek wyjąć i pokroić na porcje. Surowego ziemniaka obrać ,zetrzeć na tarce jak na placki dodać do kapusty i zagotować, należy jednak dodawać po łyżce mieszając aby się nie przypaliła i sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ziemniak bowiem zagęszcza nam kapustę jednak nie może być ona za gęsta lecz zawiesista i lekko szkląca.
Doprawić solą, pieprzem i musi być wyczuwalny smak kminku.
Do kapusty wrzucić porcje boczku aby się zagrzały , podawać z ziemniakami .
Kapustkę taką można podac do innego mięska , moi chlopcy jednak lubią boczek.
Doprawić solą, pieprzem i musi być wyczuwalny smak kminku.
Do kapusty wrzucić porcje boczku aby się zagrzały , podawać z ziemniakami .
Kapustkę taką można podac do innego mięska , moi chlopcy jednak lubią boczek.
Jojo
asia77
luna
misia53
Luna ,Twoją podpowiedz wykorzystam- dziękuję!
kinga
msewka
góralka
montajka
Henia
O, jaka romantyczka!!! Szkoda, że ma mniej romantyzmu stawiając 37 niezasłużonych 1 na raz (w ciągu jednej minuty 3)!
a kapusta super! 5!
Natala1210
Doro
A twoje wygladaja szczegolnie apetycznie!
dusia30