Sposób przygotowania:
Kapusta z kurczakiem i czosnkiem niedźwiedzim.
Kapustę umyłam,poszatkowałam i obgotowałam kilka minut w osolonym wrzątku.Odcedziłam. Cebulę pokroiłam w ćwierć plastry i podsmażyłam na maśle i oleju.Dodałam gotowane mięso pokrojone w kostkę (może być mięso z rosołu).Doprawiłam solą i świeżo zmielonym pieprzem zielonym. Kapustę włożyłam do garnka,dodałam ziele angielskie,liście laurowe i zalałam 2 szklankami wody.Dodałam starte na grubej tarce jarzynowej jabłka,wcześniej obrane ze skórki,vegetę i zagotowałam.Dołożyłam podsmażone mięso z cebulą i gotowałam razem do miękkości kapusty.Doprawiłam czosnkiem niedźwiedzim,solą i pieprzem.Nie zagęszczałam. Następnego dnia kapustę,która mi została doprawiłam łyżką koncentratu pomidorowego i przyprawą bałkańską i w tej wersji też była pyszna.