Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kapusta z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie dodajemy wody, kapusta ma się dusić na samym oleju

Kapusta z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć.
Kapustę wymoczyć z kwasu, odcisnąć, zalać wodą zagotować.
Następnie znów zlać ten kwas, odcisnąć, przełożyć do garnka, podlać olejem i na wolnym ogniu gotować.
Pieczarki pokroić w plastry.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić razem z pieczarkami na tłuszczu.
Do podgotowanej kapusty dodać cebulę z pieczarkami, listki laurowe, ziele angielskie, wegetę, gotować do miękkości kapusty.
Kapustę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kapusta z pieczarkami
cebulka obrana, pokrojona w kostkę, przesmażona na tłuszczu
Kapusta z pieczarkami
pieczarki dodane do cebulki, wymieszane, duszą się na tłuszczu

Tagi:

kapusta