Sposób przygotowania:
Kapusta z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć.
Kapustę wymoczyć z kwasu, odcisnąć, zalać wodą zagotować.
Następnie znów zlać ten kwas, odcisnąć, przełożyć do garnka, podlać olejem i na wolnym ogniu gotować.
Pieczarki pokroić w plastry.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić razem z pieczarkami na tłuszczu.
Do podgotowanej kapusty dodać cebulę z pieczarkami, listki laurowe, ziele angielskie, wegetę, gotować do miękkości kapusty.
Kapustę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kapustę wymoczyć z kwasu, odcisnąć, zalać wodą zagotować.
Następnie znów zlać ten kwas, odcisnąć, przełożyć do garnka, podlać olejem i na wolnym ogniu gotować.
Pieczarki pokroić w plastry.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić razem z pieczarkami na tłuszczu.
Do podgotowanej kapusty dodać cebulę z pieczarkami, listki laurowe, ziele angielskie, wegetę, gotować do miękkości kapusty.
Kapustę doprawić do smaku solą i pieprzem.
msewka