Sposób przygotowania:
Kapusta z wędliną
Grzyby łamiemy,płuczemy i zalewamy wrzątkiem na ok 10 min. Kapustę odciskamy, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i gotujemy. Sparzone grzyby dodajemy do kapusty.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy,wrzucamy na rozgrzany w rondlu olej i szklimy a nawet lekko można zrumienić.
Do rondla dodać kapustę lekko osączoną z wody i podlać bulionem albo wodą. Oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i przesmażamy pokrojoną wędlinę. Dodajemy do rondla z kapustą.
Doprawiamy dość mocno do smaku i dusimy do miękkości często mieszając.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy,wrzucamy na rozgrzany w rondlu olej i szklimy a nawet lekko można zrumienić.
Do rondla dodać kapustę lekko osączoną z wody i podlać bulionem albo wodą. Oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i przesmażamy pokrojoną wędlinę. Dodajemy do rondla z kapustą.
Doprawiamy dość mocno do smaku i dusimy do miękkości często mieszając.