malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kapustka z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustka ma niesamowity słodki smak, najlepsza jest świeża podana od razu po ugotowaniu, można ją mrozić i cieszyć się smakiem również zimą.

Kapustka z kalarepką

Składniki:

Kapustka z kalarepką

 

Sposób przygotowania:

Kapustka z kalarepką
Kalarepę kroimy w kostkę, kapustę siekamy, pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, siekamy. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę. Do garnka wlewamy 3 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy kapustę, kalarepę, listki, ziele, solimy, pieprzymy i gotujemy 15 minut. Przesmażamy boczek z cebulą, dodajemy do garnka i gotujemy pod przykryciem 30 minut. Następnie wrzucamy pomidory, posiekany koper, kawałki kiełbasy, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy kolejne 20 minut, podajemy gorące z chlebem lub ziemniakami.