zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Karczek duszony w warzywach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mięciutki karczek z warzywami podałam po prostu z pieczywem

Karczek duszony w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek duszony w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Karczek duszony w warzywach
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 4-5 plastrów. Na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mięsa i podsmażyć na mocnym ogniu z obu stron. Następnie zmniejszyć ogień i podlewając odrobiną bulionu dusić około 10 minut. Następnie przygotowane, obrane i umyte warzywa dowolnie pokroić i wrzucić do podduszonych plastrów karkówki. Wszystko podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. ( jeżeli ktoś nie lubi miękkiej cukinii można dorzucić ją później ) Na kilka minut przed końcem duszenia odparować bez przykrycia nadmiar bulionu. tak przygotowany karczek można podać z pieczywem lub ziemniakami albo kaszą.
Karczek duszony w warzywach
Na początku trzeba podsmazyć plastry karkówki
Karczek duszony w warzywach
potem dodać przygotowane warzywa i dusić..
Karczek duszony w warzywach
dodać przyprawy i podlać bulionem a potem dusić do...
Karczek duszony w warzywach
gdy wszystko będzie prawie miękkie odparować nadmiar bulionu

Tagi:

beza cukinia bezy