Sposób przygotowania:
Karczek i kurczak dwa bratanki.
Karczek opłukać,osuszyć i rozbić kotlety jak na schabowe.Lekko posolić.
Pierś z kurczaka także opłukać.
Obraną i opłukaną marchew zetrzeć na drobnej tarce i podzielić na 3 części.Rozłożyć na środku każdewgo kotleta,posypać imbirem,solą ziołową i czosnkiem granulowanym.
Pierś ułożyć na marchewce,obok położyć ćwiartkę ogórka konserwowego.Lekko posolić i pokruszyć mini kosteczkę Knorr na wierzch.
Pieczarki pokroić w plastry i ułożyć wzdłuż ogórka.
Posypać startą mozzarellą i posiekanym szczypiorkiem.Złożyć mięso na kształt krokietów i spiąć wykałaczkami.Oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Przełożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekać ok.30 minut pod przykryciem.
Ja w międzyczasie na wyższym poziomie piekarnika zapiekałam ćwiartki ziemniaków z przyprawą do ziemniaków i olejem do tegoż samego obiadu.
Dodatkiem była sałata z rzodkiewką i sosem z oliwy,soku limonki i odrobiny soli.
Pierś z kurczaka także opłukać.
Obraną i opłukaną marchew zetrzeć na drobnej tarce i podzielić na 3 części.Rozłożyć na środku każdewgo kotleta,posypać imbirem,solą ziołową i czosnkiem granulowanym.
Pierś ułożyć na marchewce,obok położyć ćwiartkę ogórka konserwowego.Lekko posolić i pokruszyć mini kosteczkę Knorr na wierzch.
Pieczarki pokroić w plastry i ułożyć wzdłuż ogórka.
Posypać startą mozzarellą i posiekanym szczypiorkiem.Złożyć mięso na kształt krokietów i spiąć wykałaczkami.Oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Przełożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekać ok.30 minut pod przykryciem.
Ja w międzyczasie na wyższym poziomie piekarnika zapiekałam ćwiartki ziemniaków z przyprawą do ziemniaków i olejem do tegoż samego obiadu.
Dodatkiem była sałata z rzodkiewką i sosem z oliwy,soku limonki i odrobiny soli.