alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Karczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne mięciutkie i soczyste mięsko :) Po prostu idealne. Polecam na uroczysty obiad i nie tylko :)

Karczek pieczony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karczek pieczony

 

Sposób przygotowania:

Karczek pieczony
Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Do miseczki wsypujemy przyprawy (oprócz ziela i liści)wlewamy olej i ocet i mieszamy do połączenia składników. Mięso polewamy marynatą i dokładnie w niej obtaczamy z każdej strony. Wstawiamy do lodówki na całą noc lub dłużej. Cebule obieramy i kroimy na ćwiartki. Mięso obkładamy ćwiartkami cebuli, zielem i liśćmi laurowymi. Pieczemy około 2 godziny w temp 180 st co jakiś czas polewamy mięso powstałym tłuszczem. Kroimy najlepiej po wystudzeniu. Smacznego :)
Karczek pieczony
Mięso umyć i osuszyć polać przygotowaną marynatą
Karczek pieczony
Następnie oblożyć ćwiartkami cebuli, zielem i liśćmi