SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Karczek z pieca

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny niedzielny obiadek

Karczek z pieca

Składniki:

Karczek z pieca

 

 

  • Rękaw do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek z pieca
Mięso myje. Do oliwy z oliwek ok. 100ml dodaje pieprz paprykę sól, majeranek czosnek granulowany wszystko mieszam a następnie smaruje wywarem mięso, przykrywam i na ok. 5 godzin odstawiam do lodówki. Następnie wkładamy do worka i resztę wywaru który słynął wlewamy do worka dodajemy ok. 5 ząbków czosnku świeżego, zawiązujemy i wkładamy do piekarnika na ok. 80 min na 150C. Kluseczki robię wg poprzedniego przepisu, polecam również do dania ogóreczek kiszony.Smacznego