Sposób przygotowania:
Karkówka duszona w pomidorach
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm. Obwicie posypać przyprawą do karkówki i przyprawą uniwersalną. Pieczarki z cebulą pokroić w pół plastry Karkówkę obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Dodać pieczarki, cebule i puszkę groszku z marchewką. W misce przygotować zalewę. Pomidory dokładnie pognieść, dodać musztardę, zioła prowansalskie, czosnek granulowany i pozostałe przyprawy. Zalać karkówkę, dodać kostkę rosołową i uzupełnić wodą. Dusić około 60 minut. Danie to można również przygotować w piekarniku w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Piec około 80 minut w 190*C. Podlewać od czasu do czasu wodą.