cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Karkówka musztardowo-bazyliowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Soczysta karkówka musztardowo-bazyliowa

Karkówka  musztardowo-bazyliowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka musztardowo-bazyliowa

 

 

  • 1.5 kg karkówki

Sposób przygotowania:

Karkówka musztardowo-bazyliowa
MARYNATA: Wszystkie zioła, musztardę, bazylię oraz olej zmieszać razem w miseczce. Bazylię posiekać. Taką marynatą nasmarować karkówkę. Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia piec w gęślarce lub naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez ok 1,5 godziny. Na wierzch karkówki można położyć 2 gałązki rozmarynu.Od czasu do czasu sprawdzać, dolewać wody. to spowoduje że karkówka będzie soczysta. Smacznego!
Karkówka  musztardowo-bazyliowa
Zioła i dodatki potrzebne do przygotowania marynaty
Karkówka  musztardowo-bazyliowa
Mieszamy zioła, bazylię posiekaną, musztardę oraz olej
Karkówka  musztardowo-bazyliowa
Mięso nacieramy wstawiamy do lodówki na całą noc
Karkówka  musztardowo-bazyliowa
Upieczone mieso jest soczyste i miękkie