Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Karkówka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Musztarda może być dodatkiem , a może też być przyprawą . A najlepiej jak się wszystko razem połączy .

Karkówka w musztardzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w musztardzie

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w musztardzie
Mięso ( karkówkę ) oczyścić z żył , przerostów , błon . Wyrównać odcinając sterczące kawałki tak by karkówka nabrała foremnego kształtu .Umyć i osuszyć . Przygotować marynatę ucierając olej z kostką bulionową , pieprzem , miodem i musztardą Natrzeć dokładnie karkówkę i odstawić do lodówki. Ja wstawiam na noc . Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 200 * C przez 1,5 godziny . Wyjąć . Zlać tłuszcz z pieczenia ( ja robię po prostu dziurkę w folii z boku i zlewam tłuszcz przed odwinięciem mięsa ) . Pokroić w plastry i podawać albo z musztardą francuską podaną osobno albo na bazie tłuszczu z pieczenia można zrobić sos musztardowy .
Karkówka w musztardzie
Mieso i przyprawy ( z reguły wszystkie są w domu )
Karkówka w musztardzie
Przygotowac marynatę z oleju , kostki bulionowej i przypraw
Karkówka w musztardzie
Natrzeć karkówkę marynatą i zostawic w chłodzie by przeszła smakiem
Karkówka w musztardzie
Zawinąć karkówkę w folie aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku