Sposób przygotowania:
Karkówka w pomidorach
Umyte i osuszone mięso kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy wraz z przyprawami na patelni lub w rondlu do odparowania wytworzonego sie płynu. Następnie wlewamy rosół i dusimy mięso do miękkości i odparowania płynu o połowę. Gdy mięso sie dusi oczyszczone i obrane pieczarki kroimy w plastry a pora w krążki. Jak mięso juz jest miękkie i płyn odparował dodajemy chili , bazylię ,pieczarki i pora.Mieszamy i całość jeszcze dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Po tym czasie odkrywamy pokrywe wlewamy pomidory,znowu mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu jakies 5 minut i możemy podawać z ulubionymi dodatkami :) (Jak by było za mdłe mozna sobie jeszcze doprawić) Smacznego :)
msewka
Arturio
evita0007
Najważniejsze że smakowało,dziękuję ;D Ewuś widzisz mamy podobne gusta ;)
lalunia