paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Karkówka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos z karkówka podany z kaszą gryczaną

Karkówka w sosie

Składniki:

Karkówka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie
Mięso opłukać i osuszyć, pokroić na małe kawałki oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Podsmażyć na rozgrzanej patelni. Mięso przełożyć do rondla. Cebulę posiekaną w kostkę usmażyć na złoty kolor, dodać pokrojone pieczarki i smażyć z cebulka jeszcze 2 minuty. Mięso zalać wodą dodać pieczarki i cebulę, lubczyk ,ziele i liść laurowy. Gotować na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Pod koniec doprawić do smaku pieprzem i solą. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze wykładamy ugotowaną kaszę i polewamy sosem z kawałkami karkówki.