Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie śmietanowym z marchewką
Na godzinkę przed robieniem potrawy kroimy karkówkę w kostkę (jak kto lubi). Wkładamy do miski i dodajemy tymianek, sól, pieprz ziołowy i zwykły i starty ząbek czosnku. Po godzinie rozgrzewamy na patelni masło z oliwą (ja daję oliwy około 10 łyżek) dodajemy mięso. Kiedy mięso się troszkę zrumieni, dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Smażymy około 5 minut, potem pokrojoną w talarki marchewkę i smażymy 10 minut. Następnie zalewamy taką ilością wody, by zakryła mięso (woda musi być lodowata) Dusić pod przykryciem, póki mięso nie będzie miękkie. Następnie wymieszać śmietanę z mąką i sosem z mięsa, żeby zahartować śmietanę. Doprawić wedle gustu i dusić jeszcze 10 min.