Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie śmietanowym z musztardą
Mięso myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką z obu stron. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc. Plastry mięsa ukladamy obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Cebule siekamy w piórka i układamy na mięsie. Cebule można delikatnie posypać vegetą. Mąkę oraz miód rozprowadzamy dokładnie ze śmietaną, po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę. Powstały sos wylewamy na cebule i mięso. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 1,5 godziny. Przez godzinę piekłam w 180 stopniach na średniej półce w piekarniku, po czym zmniejszyłam temperaturę do 150. Całość, podczas pieczenia można przykryć pergaminem, gdyby zaczęła zbyt mocno brązowieć.
Natala1210
Smakowita
gosiczek821
Bahus