Sposób przygotowania:
Karkówka z jabłkami suszonymi i wątróbką
Karkówkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić poziomo na trzy części nie docinając do końca,by wyszedł duży płat mięsa, rozłożyć,posypać czosnkiem solą i pieprzem. Lekko wklepać przyprawy. Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić na kawałki, cebule obrać, pokroić w piórka. Cebulę zeszklić na połowie masła dodać wątróbkę i jabłka. Podsmażyć. Dodać miód i majeranek,doprawić solą i pieprzem. Ostudzonym farszem posmarować płat karkówki i zwinąć jak roladę obwiązując sznurkiem. Roladę podsmażyć na pozostałym maśle i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą zmieszaną z masłem ze smażenia. Dusić w piekarniku w 100 stopniach przez 40 min. Po tym czasie zdjąć pokrywkę do zrumienienia mięsa. Karkówkę pokroić w plastry polać powstałym z pieczenia sosem zagęszczonym łyżką mąki.