Sposób przygotowania:
Karkowka zapiekana z kapusta
1kg karkówki pokroić w plastry 1cm . Skropić sosem sojowym i odstawić na godzinę. Następnie plastry karkówki obsmażyć na smalcu na złoty kolor. Kapustę przekroić na pół, następnie na plastry szer. 1cm. Brytfannę lub naczynie zaroodporne posmarować lekko tłuszczem i układać na przemian plaster kapusty , plaster karkówki itd. Marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki średniej grubości i dodac do naczynia. Mięso posypać vegetą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach.i odrobine majeranku. Rozpuścić w ciepłej wodzie kostkę rosołową Knora i podlać mięso do połowy. Przykryć i piec około 1 ½ godziny pod przykryciem.**Jesli lubimy mozemy dodac rowniez pare pieczarek i troche koncentratu pomidorowego.:) **Karkowke mozna zastapic rowniez drobiem. ** dobrze smakuje podana z kasza /