Sposób przygotowania:
Karkówkowe zawijaski
Marynata- Posiekać ząbki czosnku, wymieszać z olejem i przyprawami. Mięso pokroić na grube plastry i włożyć do marynaty na godzinę. Ugotować kiszoną kapustę do miękkości,po ugotowaniu przysmażyć ją na patelni ok 30 min. Pod koniec dodać przecier pomidorowy, wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę pokrojona w kostkę przysmażyć z pieczarkami na patelni, udusić do miękkości. Zamarynowane kawałki mięsa lekko rozbić , na każdy kawałek nakładać po łyżce uduszonych pieczarek , małą kostkę sera żółtego i zawijać roladki . Roladki należy przekłuć wykałaczkami, żeby się nie rozpadły. Zwinięte roladki należy podsmażyć ze wszystkich stron na ładny kolor. Następnie roladki zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut do miękkości. Obok roladek ułożyć frytki.