Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karmazyn na sposób wschodni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Karmazyna umyć, oczyścić, wypłukać, oprószyć mąką i lekko obrumienić na oleju.

Karmazyn na sposób wschodni

Składniki:

Karmazyn na sposób wschodni

 

Sposób przygotowania:

Karmazyn na sposób wschodni
Karmazyna umyć, oczyścić, wypłukać, oprószyć mąką i lekko obrumienić na oleju. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Koncentrat pomidorowy wymieszać z winem, dodać kolender, rozkruszone liście laurowe, sól, pieprz, tymianek i pozostały olej. Sprawdzić smak. Przygotowanym sosem zalać karmazyna. Wstawić do nagrzanego (230ºC) piekarnika, przykryć folia aluminiową. Od momentu zawrzenia, ryby powinny się dusić ok. 15 min. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić karmazyna do ostudzenia. Przed podaniem ozdobić karmazyna plasterkami cytryny i jajami na twardo pokrojonymi w cząstki. Podawać karmazyna na zimno z pieczywem.

Tagi:

karmazyn