eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Ryba w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 540
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ryba w tak przyrządzona, z dodatkiem koperku smakuje przepysznie. Nie wierzysz.? Przekonaj się sam. Nie pożałujesz. ;)

Ryba w śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Ryba w śmietanie
Rybę oczyszczamy. Masło topimy w garnuszku. Wlewamy je do naczynia żaroodpornego. Wkładamy filety, które prószymy solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni. Układamy ją w naczyniu z rybą. Oregano siekamy i osypujemy na filety. Dodajemy liście laurowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego w 180 stopniach C. na 15 min. Uzyskany "sos" z ryby mieszamy z śmietaną. Następnie polej śmietaną całą rybę. Wstaw ponownie do piekarnika na 25 min. Od czasu do czasu polewaj uzyskanym "sosem".
Ryba w śmietanie
do żaroodpornego naczynia wkładamy filety, które prószymy solą i pieprzem.
Ryba w śmietanie
Oregano siekamy i osypujemy na filety. Dodajemy liście laurowe.
Ryba w śmietanie
Uzyskany
Ryba w śmietanie
Następnie polej śmietaną i z

Tagi:

ryba ryby