Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Karp zapiekany z jarzynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna potrawa na niedzielny obiad.

Karp zapiekany z jarzynami

Składniki:

Karp zapiekany z jarzynami

 

Sposób przygotowania:

Karp zapiekany z jarzynami
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na dnie układamy plasterki cebuli, warstwę ugotowanych i pokrojonych w plastry ziemniaków oraz pokrojone pomidory. Na pomidory pokrojoną paprykę, wcześniej pozbawioną nasion. Na paprykę ponownie ziemniaki. Na wierzchu układamy karpia, lekko osolonego. Zalewamy śmietaną i posypujemy boczkiem pokrojonym w drobną kostkę. Wstawiamy do piekarnika na około 20/30 minut i pieczemy.

Tagi:

karp