Sposób przygotowania:
Smaczna karpatka Gosi
Ciasto: Margarynę zagotowujemy z wodą. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy , aż powstanie gęsta masa. Studzimy. Do zimnej masy miksując dodajemy po jednym jajku. Masę dzielimy na dwie części i pieczemy dwa ciasta. Każde ciasto pieczemy ok. 30 minut w temp. 200 stopni (aż będzie jasno brązowe) Krem: Z 500 ml mleka odlewamy 150 ml, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowym. Do odlanego mleka dodajemy proszki budyniowe, 2 jajka oraz żółtko. Dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, po czym porcjami dodajemy budyń i ucieramy, aż powstanie jednolity krem. Krem rozsmarowujemy na jednym cieście i przykrywamy drugim. Karpatkę można posypać cukrem pudrem.