zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Kartacze z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem

Składniki:

Kartacze z mięsem

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej

 

 

 

  • Dodatkowo :
  • boczek wędzony lub skrawki
  • włoszczyzna bez kapusty
  • cebula do przysmażenia

Sposób przygotowania:

Kartacze z mięsem
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, osączyć, soku nie wylewać!. Ugotowane zmienić przez maszynkę. Surowe dobrze odcisnąć przez gazę., wymieszać z ugotowanymi, odlać sok ziemniaczany, a krochmal który tam zostanie, dodać do ziemniaków, lekko posolić i wyrobić ciasto, dodać mąkę ziemniaczaną. Mięso pokroić na kawałki, ugotować z warzywami, zmielić przez maszynkę, dodać startą cebulę, sól, pieprz, majeranek i jajko, wyrobić farsz. Formować kartacze, nadziewać mięsem, gotować 20-25 minut. Polać skrawkami i cebulą.

Tagi:

ciasto beza bezy