Sposób przygotowania:
Kartofel z twarozkiem i grzybkami.
Biore po jednym duzym ziemniaku na osobe. Jezeli mam wiecej czasu to po umyciu zawijam kazdy oddzielnie w folie aluminiowa i pieke w piekarniku. Mozna tez oczywiscie ugotowac je w mundurkach z dodatkiem paru ziarenek kminku. W tym czasie twarozek lub jogurt sole i pieprze do smaku i dodaje pokrojony szczypior i koperek. Mieszam i odstawiam. Grzybki myje , kroje w plasterki , sole ,dodaje sporo soli czosnkowej lub przecisniety zabek czosnku i podsmazam ok. 10 min. Goracy kartofel przekrajam na pol , dodaje mase twarozkowa i calosc przykrywam smazonymi grzybkami. Podaje z surowkami , zielona salata albo jako dodatek do smazonego lub pieczonego miesa.
msewka
luna
Natala1210
albertynka
moli
Jojo
Mysiunia