Sposób przygotowania:
Meksykańska kartoflanka
Cebulę drobno posiekać, rozgrzać olej i smażyć cebulę do zezlocenia. Następnie dodać ziemniaki ,wlać rosołek ,gotować na małymogniu aż ziemniaki będą miękkie.Krakersy rozdrobnić, zalać mlekiem i zostawić na około 5 minut. Z garnka wyjąć połowę ziemniaków, dodać rozmoczone krakersy, zmiksować razem z wywarem. Następnie dodać pozostałe ziemniaki oraz kukurydzę, śmietanę i gotować jeszcze chwilę. Plastry boczku wysmażyć na chrupiąco, posypać na wierzch zupy.
Glumanda
teresa.rembiesa
Persik
astra
Daje takie jakie akurat mam w domu:)
iwa643
ale wtedy moze byc inny smak zupy - zdecyduj jaki smak
astra
I o to chodzi.... o ten inny smak za każdym razem....niby ta sama zupa ale niuansik jest:)