Sposób przygotowania:
Kartoflanka po wiedeńskuZiemniaki umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, obrać i pokroić w kostkę w ten sam sposób przygotować włoszczyznę. Wlać wodę do garnka, dodać pieprz, sól i przyprawy, a także ziele angielskie. Gotować składniki aż będą miękkie, po czym wlać ocet. Boczek pokroić w plastry i zasmażyć na patelni. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę na rozgrzany boczek i zrumienić na złoty kolor. Oprószyć mąką pod koniec smażenia i dokładnie wymieszać po czym dodać do zupy i zagotować tak około 7 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać ½ łyżki kminku, łyżeczkę majeranku i dokładnie wymieszać. Zupę podajemy w wazie, przed podaniem zupy dla domowników, ozdobić talerz natką pietruszki.
elzbieta8960
Henia
elzbieta8960
Zeczywiscie przepis umieszczony tam w 2006 roku przez izabele czyzby anetalive go podprowadzila? Nastepna spryciula dobrze ze nie ocenilam tego przepisu....:]
Henia
Henia
Dobrze, że nie oceniłaś tego przepisu, bo tak jak ja miałabyś z 12 jedynek. Ale ta pani po pewnym czasie zrozumie swój błąd! Kij ma 2 końce!
elzbieta8960
To sie nazywa wdziecznosc za prawde 12 jedynek , moj profil tez odwiedzila dwukrotnie ale nie ocenila ,ciekawa jestem czy nadal bedzie tu umieszczac cudze przepisy.Henia mam nadzieje ze Ci te jedynki skasuja...pozdrawiam
Henia
Nie skasują, bo nie będę o to prosić! Ale myślę, że ta pani skasowała się sama tak jak na tamtym portalu. Ale widzisz, są ludzie, którzy nie mogą z niczego wyciągnąć nauczki i powtarzają te same błędy. Pozdrawiam, Elu i dziękuję za życzliwość!